Abbi Glines Te vagy nekem a levegő

10:30

Abbi Glines
Te vagy nekem a levegő




Impressum
Cím Te vagy nekem a levegő / Breathe
Író Abbi Glines
Fordító  Margitta Nóra
Sorozat Sea Breeze #1
Eredeti Kiadó Wild Child Publishing
Magyar Kiadó Maxim Dream
Kiadás éve 2011
Megjelenés éve (magyarul) 2014
Nyelv(olvasás): Magyar
ISBN: 9789632614977

Tartalom
A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot

Vélemény
A könyv borítója nagyon tetszett és a leírás is megfelelő volt csak, hogy a külső jegyeket említsem.
Egy amerikai tengerparti kisvárosban játszódik a történet. Az alapötlet nem rossz, de enyhén klisés, miközben néha az volt az érzésem, hogy semmi nem történik, vagy túl sokk minden történik egyszerre.
Túl mese szerű és az érzelmi szint mélysége is paffon volt, körülbelül olyanak tűnik együttesen, mint egy rajongói fanfiction, ahol a szerző beleírja magát a történetbe és találkozik a rocksztárral és lesz egy kapcsolatuk stb.
Kezdjük talán Saddievel a szereplők sorát, őszintén megmondva tényleg vannak ilyen típusú lányok, akik mit sem tudnak a rocksztárokról, egyébként a karakter olyan semmilyen volt számomra, konkrétan sodródott  az árral, amit az író megteremtet neki. Nem igazán voltak, tulajdonságai a tipikuson kívül és azon, hogy hű, de hasonlít az anyára.
Saddie anyja nem túlozva túl felelőtlen és túl nem törődöm volt, ráadásul lusta, akaratos, önző. Minden, amit egy szereplőben nem szeret az ember. És például nekem jobban tetszett volna valami olyasmi vég ahol Saddie és Jax nevelik fel az öccsét. Egyébként azon töprengtem, hogy nem szülés utáni depresszió,de azt nem hiszem, hogy attól ilyen lett volna egész életében.
Jax a pihenős rocksztár, aki magányában, miért ne jönne össze  a kisvárosi lánnyal. Még ez oké is azzal, hogy ő a levegő számára, de ha tudja eleve, hogy mivel jár ez az egész eleve bele se kellet volna kevernie . De a közepétől egész kedvelhető volt a karakter, amikor elkezdett macsósan viselkedni. Az elején inkább popsztár féleségnek tűnt volna, mint egy rocksztárnak, mondjuk nálam a rocksztár fémeket, testékszert tetkót visel minimum.
A másik csávó(nem jut eszembe a neve), de jobban illet volna Saddie-hez, tudjátok amolyan kisvárosi lamour típusban.
Összegezve a könyv maga egyszeri olvasásra esetleg többszöri olvasásra egy agyzsibbasztóan meleg  napon a parton napozva egész jó lehet.

Értékelés
Történet 5/3
Szerplők 5/2
Szóhasználat 5/3
Cselekmény 5/3
Bórító 5/5
Tartalom leírás 5/4
Cím fordítása 5/5


♥♥ és fél




 Elle

You Might Also Like

0 Vélemény